Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

събота
ноември 25
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Мариян Димитров: „Участието ми на „Арнолд Стронгмен Класик" е сбъдната мечта"

Е-мейл Печат ПДФ

marianНай-силният български полицай Мариян Димитров е на 28 години от град Пловдив. Oт десет години работи в системата на МВР, като в момента е младши инспектор. Преди да се утвърди като елитен състезател по силов многобой, се е занимавал с плуване, гребане, айкидо, бокс и силов трибой. Тренира силов многобой от три години, за това време е постигнал множество успехи на българската и международната сцена. Връх в състезателната му кариера са двете му участия в „Шампионска лига" (като на първото влиза в първите десет) и „Арнолд Класик". Най-силни са му раменните дисциплини, където има нестандартни лични рекорди, като пет повторения на лег преса от 1300 кг. и френско за трицепс с 200 кг.

– Как самите състезатели се класират да участват на „Арнолд спорт фестивал"?
– Изпращат се индивидуални покани на всеки спортист, като преди това той трябва да бъде одобрен. Аз получих покана, чрез съдействието на най-добрия български състезател в този спорт – Митко Саватинов. В края на миналата година той направи Европейско състезание. На него успях да му направя впечатление с постигнатите резултати, след което той ме препоръча на директорката на „Арнолд Класик" и ето ме тук, благодарение на това.

– Как си намери спонсор?
– Реших да напиша имейл на г-н Михайлов, първоначално си мислех, че няма да ми обърне внимание, но бях приятно изненадан, когато ми се обади и си поговорихме. За мое щастие той прояви интерес, за което съм му много благодарен. За мен участието ми на „Арнолд Стронгмен Класик" е сбъдната мечта.

– Как разбра за „Montway"?
– Гледах рубриката на Миролюба Бенатова за успелите българи от Америка. И от там разбрах за Мишо от Монтана.

– Ти идваш за първи път в Америка, какви са ти първите впечатления?
– Тук е друг свят, всичко е голямо, все още съм в културен шок. Хората са много възпитани, всички се поздравяват и се извиняват за най-малкото нещо. Заговорих един полицай пред залата, споменах му, че сме колеги и въпреки студеното време той дори си свали ръкавицата, за да се здрависаме. Пожела ми лека вечер, много възпитан човек. Също така ми направи впечатление, че много малко хора пушат и никой не хвърля отпадъци по земята. Хората са научени да пазят чистота.

– До сега тренирал ли си с уредите, които се ползват тук в различните дисциплини?
– Съвсем скоро се опитах да си направя подобни, но точно тези ги видях на състезанието за първи път.

– Можеш ли да опишеш емоцията, която изпита на „Арнолд Спортс Фестивал"?
– Няма как да се обясни с думи, това нещо трябва се изживее. Участвал съм на всякакви големи състезания, но въобще не съм очаквал такова високо ниво, такава грандиозна организация с толкова много зрители и участници.

– Какво би казал на тези, които също като теб се занимават с този спорт в България?
– Не трябва да се отказваме в никакъв случай и нищо не трябва да ни спира. За да стигнем до тук трябва да го искаме много силно, да тренираме усилено и дори ако е нужно, сами да си търсим спонсори.

 

Николай Василев
спортен кореспондент на в. "България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер