Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

понеделник
февруари 19
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Кои са основните предизвикателства пред българското председателство на ЕС?

Е-мейл Печат ПДФ

Министърът за българското председателство на Европейския съюз Лиляна Павлова се ангажира, чезабавеният ремонт на Националния дворец на културата ще бъде завършен в срок и това трябва да стане до края на октомври. Като основни предизвикателства в подготовката на председателството през следващите шест месеца Павлова очерта осигуряването на допълнителни служители, които ще се занимават с този процес, и наваксване на сроковете по забавените обществени поръчки за дейности, като настаняване на гостите и оборудване на помещенията за събитията в рамките на председателството.
Заради липсата на одобрен работен проект за ремонта на НДК, дейностите в основното място, където ще се водят преговорите за Брекзит, се бавят, обясни министър Лиляна Павлова.
"Дейностите по самия ремонт се извършват само тези, за които имаме одобрено възлагане, но текущите, значими ремонти, ние трябва да изготвим работен проект, да го одобрим и да се направят. Идентифицирани са и допълнителни ремонтни дейности от гледна точка на сигурността и озвучаването, но те също все още не са възложени", посочи министърът.
Другият основен проблем е намирането на допълнителни служители за министерствата, ангажирани с председателството. Ще се търсят външни хора, както и доброволци, увери Павлова. "Ще набираме младежи, студенти чрез доброволчески договори, които да ни помагат, защото много човешки потенциал е необходим", допълни тя.
Министър Павлова потвърди, че до момента министерствата са заявили дейности в размер на 130 милиона лева, затова заявките ще бъдат преразгледани и оптимизирани. Ще бъдат нужни допълнителни средства и за изпълнение на изискванията за сигурност, които са стандартни за провеждането на председателство.


www.dariknews.bg

 
  • Консултации

  • Последни

  • Най-четени

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер