Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

понеделник
февруари 19
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Оркестър протестира с концерт срещу стената на Тръмп между САЩ и Мексико

Е-мейл Печат ПДФ

Дрезденският симфоничен оркестър планира да изнесе на 3 юни концерт на границата на САЩ с Мексико срещу проекта на Доналд Тръмп да издигне стена там, предаде АФП.
Музикантите ще свирят едновременно от двете страни на границата - в Тихуана в Мексико и в Сан Диего в САЩ. Ще се включат и американски и мексикански музиканти. Музикалният проект е наречен "Разрушете тази стена".
"Този концерт на американо-мексиканската граница не е само срещу тази стената. Списъкът със стени по света е много дълъг", каза Маркус Рид, директорът на оркестъра. "Национализмът нараства и стени се издигат вече и в съзнанието на хората", допълни той.
В рамките на проекта музикантите от оркестъра ще участват и в други прояви по границата, като например танцови спектакли и дори волейболен мач, като мрежата ще бъде металната бариера, която сега очертава границата.
През 2016 г. Дрездентският симфоничен оркестър, основан през 1997 г., отбеляза арменския геноцид и предизвика протестите на турското правителство.
"Дадох си сметка какво влияние могат да имат музиката и изкуствата", казва Ринд, който "има специална връзка със стените". Той е избягал от Източна Германия в Западна няколко седмици преди падането на Берлинската стена.
Смята се, че по света сега има около 70 стени. Преди четвърт век те бяха само десетина, казва изследователката Елизабет Вале от Университета в Квебек.
Тръмп иска да построи стена с дължина 3142 км по границата на САЩ с Мексико, за да спре незаконната имиграция и трафика на дрога. Конгресът обаче му отказва за момента финансиране за това скъпо начинание и се ограничава да деблокира средства само за засилване на технологиите за наблюдение на границата.


www.dariknews.bg

 
  • Консултации

  • Последни

  • Най-четени

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер