Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

понеделник
февруари 19
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

МОРСКИ СЪН

Е-мейл Печат ПДФ

theatreОтново е шумно и ехтят детски гласове в училище „Нов Живот".

За пореден път нашите прекрасни актьори показаха на своите родители, приятели и гости на какво са способни.
Те не за първи път ни изненадват със своята великолепна игра и превъплъщения в интересни роли и герои. Не беше едно, не бяха две представления, в които децата от нашето училище играха, пяха и танцуваха. Веднъж като герои от български народни приказки, друг път като библейски герои, все нови и интересни персонажи.
И този път малките актьори под ръководството и по сценарий на Дарина Проданова бяха подготвили театралната постановка с морска тематика „Морски сън", по мотиви от приказката"Пук" на Валери Петров.
Децата бяха просто великолепни, играта им беше изумителна, костюмите подбрани с много вкус у финес.
На сцената заизлизаха един след друг Хръц- голяма дълбоководна риба, известна като „морския дявол", Ла Медуза – лукава и изгладняла медуза, госпожа Перлена- мързелива и хитра перлена мида, госпожа Щипкова- рак и майка на Щипчо, все ходещи назад, Октопода „Дрън, Дрън"- един много изгладнял октопод, Мис Индийски океан- русалка, красавицата на океана, Пип и Бип – морски кончета и разбира се главната героиня Аля, малко любопоитно момиченце, на което много, ама много му липсва морето.
Залата пълна с деца и техните родители, избухваше ту в смях, ту премираше от удивление следвайки емоциите на играещите актьори.
Мисля, че всички присъстващи успяха да настроят заедно душите си за предстоящи приключения на лятото, потапяйки се в съня на малката Аля „на дъното на Индийския океан и прочие".
Накрая всички деца, повечето от които бяха с нарисувани личица от нашата Арт преподавателка Кина Бъговска, тръпнеха от очакване и удоволствие да пипнат актьорите и да се снимат с тях.
А самите актьори чуха благодарствени слова от директора при училището Хриска Перфанова и получиха специален подарък от своята преподавателка Дарина Проданова - колаж от снимки от техните участия като герои в специална рамка.
Беше незабравим ден за всички и незабравимо изживяване!
Благодарим на всички, които обичат детския театър, отзоваха се на поканата и отделиха от свободното си време, за да уважат труда на нашите прекрасни деца- актьори!
До нови срещи на есен! Весело и незабравимо лято!

 

Антония Василева
за вестник „България "

 
  • Консултации

  • Последни

  • Най-четени

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер