Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

понеделник
февруари 19
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Михаил Михайлов с признание от Военното Министерство на САЩ

Е-мейл Печат ПДФ

mihailovГлавният изпълнителен директор на „Montway" – Михаил Михайлов, получава наградата „Patriot" от представителя на „ESGR" – John L. Fascia, Brigadier General (Ret.).
Един от най-успешните български бизнесмени в Северна Америка – Михаил Михайлов, получи признание от Министерството на отбраната в САЩ. Главният изпълнителен директор на една от най-бързо развиващите се компании за превоз на автомобили в САЩ – „Montway Auto Transport", беше отличен с „Patriot". Наградата му връчи лично Бригадирен Генерал Джон Фасча, който представлява отдела за работодатели, които подкрепят отбраната (Employer Support of the Guard and Reserve (ESGR).
ESGR е част от Министерството на отбраната, създаден през 1972 г. и насърчава бизнес практики за поощряване, на разбирането за живота на цивилния войник. Организацията утвърждава работодатели, които предлагат помощ на своите служители с придържането им към ангажимента за военна служба. Сертификатът „Патриот" се дава ежегодно и индивидуално на супервайзери или мениджъри. Наградата се основава на номинации, подадени от служители или членове на техните семействата, които са получили пряка помощ от работодателя по време на изпълнение на техните военни задължения.
Михайлов беше номиниран за наградата „Патриот" от служителката си Ирен Ганева, която работи като агент по правни въпроси и управление на риска в „Montway Auto Transport". Тя започва работа в компанията през 2012 г. и е била част от почти всички отдели, като от първа ръка вижда как компанията расте от 6 до 160 работници.
Ганева подписва договор да служи в армията през 2015 г. и започва обучението си през януари 2016 г. Очаквало се обучението да продължи само шест месеца, но военната й подготовката в база „Форт Леонард Ууд", Мисури се проточила. Тя счупва крака си точно преди да завърши програмата и използва медицински отпуск, след което се връща обратно в базата.
"След като счупих крака си, за един месец се върнах вкъщи и посетих главния офис на „Montway". Всички, включително и главният изпълнителен директор – Михаил Михайлов, ме подкрепиха много и ме насърчаваха да се върна на работа, след като завърша обучението си. Този миг беше много вълнуващ за мен. Цялата тази подкрепа беше наистина важна за мен", спомня си резервистът Ганева.
След края на отпуската си Ирен се завръща, за да завърши обучението си във „Форд Леонард Ууд" до октомври 2016 г., откъдето се завръща с военната титла „Специалист".
„Много се гордея с Ирен и нейната отдаденост да служи на страната. Сигурен съм, че е получила много любов и подкрепа от всички наши служители преди, по време и след нейното военно обучение. Радваме се, че Ирен се завърна при нас и съм благодарен, че ме е номинирала за тази награда", каза изпълнителният директор на „Montway" – Михаил Михайлов, след като получи наградата „Патриот" за военно-подкрепящ работодател.

 

Николай Василев
спортен кореспондент на в. "България"

 
  • Консултации

  • Последни

  • Най-четени

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер