Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

понеделник
февруари 19
Home Интересно Скритата истина Генезисът на тероризма на домораслите екстремисти

Генезисът на тероризма на домораслите екстремисти

Е-мейл Печат ПДФ

terpr1Тероризмът има своето логическо, доколкото въобще може да се търси логика в това явления, обяснение и то се съдържа в екстремизма, в радикализирането на религиозните възгледи до степен на откровена антирелигиозност, когато вече радикализацията е достигнала своята върхова точка – психо-абсурдът!

Повечето религиозни екстремисти и радикализирали се терористи са доморасли, тоест, те са отгледани в съответното общество, те са продукт на това общество. Така например, оказва се, че в центъра на Брюксел – сърцето на Европа, съществува гето, където разни елементи сами си се радикализират и достигат до степен да се превърнат в откровени терористи. Но не само това, все повече терористи, които вече са извършили по един поне терористичен акт, се оказва, че са израснали или в съответната западна държава, Франция, или Великобритания, или в която и да е друга страна, в която е извършен съответния терористичен акт, или дори са второ и трето поколение местни...!
Това са предимно хора, които са социални аутсайдери, те са „изключени" от обществото и са се превърнали в ненужни, а това ги довежда постепенно, но абсолютно сигурно до алиенация, която ги превръща още по-сигурно в потенциални терористи.
Да, съвременният облик на терориста в Европа е предимно на човек от някакво етническо, религиозно малцинство, но - роден и израсъл на Запад! Тоест, процесът на радикализацията е започнал, развил се е и е достигнал върховата си фаза – на реакция, именно на Запад, а не в някоя източна държава, или арабска „джамахирия". Това оказва се, не е нищо ново, защото и преди в историята екстремисти са намирали „верния" и „правия" път именно на Запад, а не на Изток. Такъв е случаят с едно от най-зловещите политически чудовища – Пол Пот. Салот Сар, известен повече като Пол Пот (съкращение от POLitique POTentielle - „потенциална политика" от френски език) е водач на Червените кхмери и министър-председател на Камбоджа (официално Демократична Кампучия по време на неговото управление) от 1976 до 1979 г. За това време той избива 1/3 от населението на страната си! Убити са повечето, които носят очила, само защото се счита, че са интелектуалци, а тях Пол Пот не ги понася!
През 1949 г., той получава възможност да изучава радиотехника и електротехника във Франция като национален стипендиант. Франция по това време е обхваната от нарастващия ентусиазъм на комунистическото движение, както днес е на мода друг европейски ентусиазъм – националистическото движение...!teror2
По време на обучението си в Париж Салот, или бъдещият Пол Пот, се увлича по идеите на марксизма-ленинизма...именно във Франция, не в родната му Камбоджа /Кампучия/, или във Виетнам, Китай или Корея...!
В началото Салот е изключително старателен студент. Докато обсъжда въпроси, свързани с изкуството и философията, той получава възможността да се запознае с философията на комунизма и постепенно започва да възприема неговата идеология. Салот се среща с Йенг Сари, който също учи в Париж с национална стипендия. Тази среща е решаваща за включването на Салот в комунистическото движение. Сари го запознава с Кенг Вансак – централна фигура в „антиимпериалистическото" движение в Камбоджа. Той осигурява квартира на Салот недалеч от неговото жилище в Париж. Тук младежът има възможност да чете различна литература и започва да оформя своите философски възгледи, залегнали в основата на бъдещата му политика. Колко познат механизъм за отглеждане на терористи, чудовища и всякакви други получовешки екстремисти, всъщност – механизъм, който действа и днес...! Именно по този начин и днес едни хора приемат други свои „събратя" или „другари", които заедно след това организират „борбата", която се изразява в терористични атаки в европейски столици. Това е същият механизъм, който на практика „радикализира", но в по-различен нюанс и Пол Пот, който по-късно реализира почти антични и средновековни методи за изтезания на неговия народ, на онези, които не приемат него и канцерогенната му комунистическа идеология!
Всичко започва както и днес, с надеждата, че това е една борба за справедливост и най-вече за демокрация! Именно заради това и Пол Пот преименува първоначално държавата си в „Демократична Кампучия", както при комунизма имаше „демократически централизъм".
След завръщането си от Китай Салот /Пол Пот/ прекарва няколко години в Ратанакири, планинска местност в североизточната част на Камбоджа. Тук той продължава да координира действията на анти-правителствените партизански отряди.
Племето, което обитава тези земи, се нарича кхмер ли (планински кхмери). Те обработват колективно земята, използвайки добре известния начин на изсичане и изгаряне на гористи райони, за да си осигурят земеделски площи.
Според Салот /Пол Пот/ животът на кхмер ли, които не познават парите и пазарното стопанство, е чудесен пример за първобитен комунизъм, а колективният начин, по който обработват земята, е най-ефективното средство за увеличаване на зърнената реколта. От тях той заимства идеята за земеделските комуни, които се опитва да създаде по-късно. Ето така той успява да реализира един именно първобитен комунизъм с първобитни подръчни средства – червен терор, достигащ до „лилаво" – престъпления срещу човечеството...!
През август 1976 г. Пол Пот обявява „четиригодишен план за интеграция на социализма" и има за цел създаването на благоденстващо социалистическо общество в Демократична Кампучия, която се обезлюдява заради насилието и погромите над невинни хора, а изтезанията достигат умопомрачаващи размери, при това само за някакви си четири години и всичко това с уродливата усмивка на азиатския античовек и масов убиец – Пол Пот!

 

ВЕНЦИСЛАВ ЖЕКОВ
кореспондент на в. „България" в София

 
  • Консултации

  • Последни

  • Най-четени

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер