Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

вторник
февруари 20
Home Седмицата Бизнес Канада с ускорена визова програма за привличане на висококвалифицирани специалисти

Канада с ускорена визова програма за привличане на висококвалифицирани специалисти

Е-мейл Печат ПДФ

Канада даде днес началото на визова програма с ускорени процедури за висококвалифицирани работници, като страната иска да се възползва от по-затегнатата имиграционна политика на САЩ, предаде Ройтерс.
Мярката е обявена в изключително важен момент за канадските технологични компании. Те се стремят да привлекат водещи специалисти, които иначе се насочват към Силициевата долина, която е основен работодател на чуждестранни служители.
"В един свят, където хората стават все по-затворени, където популизмът се засилва и има силна исламофобия и ксенофобия, антиимигрантските настроения са силни, Канада заема уникална позиция", каза министърът на иновациите, науката и икономическото развитие Навдийп Бейнс при представянето на програмата.
Бейнс и други правителствени представители внимателно избягваха да споменават името на президента на САЩ Доналд Тръмп, а вместо това се насочиха към представянето на положителните страни на новата схема, която цели да помогне на местните компании да растат най-малко с 10%.
Представителите на технологичния сектор присъстващи на представянето обаче не бяха толкова деликатни. Рой Перейра, създател на компанията за изкуствен интелект Зуум (Zoom.ai) каза, че политиката на Тръмп е засилила интереса на специалисти, които в момента живеят в САЩ, към Канада.
"От общо 150 кандидатстващи за три обявени позиции неотдавна 50 са били от хора, живеещи в САЩ", каза той. От 10-имата, които той в последствие интервюирал, повечето посочили, че са се насочили към Канада заради политическия климат в САЩ.
Канадският план, представен през ноември като част от по-широка стратегия в подкрепа на икономическия растеж, цели да съкрати до две седмици сроковете за издаване на разрешителни за работи и на визи, докато сега процесът продължава обикновено между 6 месеца и година. Правителството не е определило квоти за чужденците, които ще се включат в плана през първите две години.


www.investor.bg

 
  • Консултации

  • Последни

  • Най-четени

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер