Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

вторник
февруари 20
Home Седмицата Бизнес Евролидерите потвърдиха икономическите препоръки на ЕК за България

Евролидерите потвърдиха икономическите препоръки на ЕК за България

Е-мейл Печат ПДФ

Съветът на ЕС одобри обявените на 22 май от Европейската комисия препоръки за развитието на икономиките на държавите от общността, стана ясно в петък.
България получи четири препоръки.
Първата е страната да продължи да подобрява събирането на данъците и спазването на данъчното законодателство, включително чрез цялостни мерки за периода след 2017 г. Препоръчва се ускорено прилагане на мерките за намаляване на размера на "сивата" икономика, особено на работата "на черно".
На второ място от България се изисква да предприеме следващи мерки по прегледите на финансовия сектор, особено на презастрахователните договори, надзора на групово равнище, активите с трудно определима стойност и експозициите към свързани лица. България следва да подобри банковия и небанковия надзор в тясно сътрудничество с европейските власти. Трябва да се вземат мерки за намаляване на все още високото ниво на необслужвани кредити за фирмите, което може да стане както с ускоряване на реформата на несъстоятелността, така и чрез насърчаване на действащ вторичен пазар за необслужвани заеми.
Третата препоръка е България да подобри политиките по заетостта и връзката между службите по заетостта и социалните служби за групите в неравностойно положение. Следва да се увеличи предоставянето на качествено общо образование, особено за ромите. България трябва също да увеличи покритието на здравното осигуряване, да намали преките плащания от страна на пациентите и да се справи с недостига на здравни специалисти.
Съгласувано със социалните партньори страната следва да състави прозрачен механизъм за определяне на минималната работна заплата. Препоръчва се България да увеличи минималния доход, както и да осигури ефективното прилагане на националната стратегия за развитие на обществените поръчки.


www.mediapool.bg

 
  • Консултации

  • Последни

  • Най-четени

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер