Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

вторник
февруари 20
Home Седмицата Бизнес Брюксел одобри временни търговски преференции за Украйна

Брюксел одобри временни търговски преференции за Украйна

Е-мейл Печат ПДФ

От 1 септември 2017 г. Украйна ще получи временни тригодишни преференции в търговията си със страните от Евросъюза, след като в понеделник Съветът на ЕС приключи процедурата по приемането на отстъпките.
Решението ще доведе до ръст на износа на украински стоки. "Наш дълг е да поддържаме Украйна и да укрепваме политическите и търговските връзки, особено в контекста на конфликта на нейна територия,", се посочва в съобщението от Брюксел.
На 4 юли тези мерки бяха одобрени от Европарламента. Авторът на проекта, полският евродепутат Ярослав Валенса изрази тогава желание реформите, които се извършват в Украйна, да бъдат подкрепени, да се засилят позициите на малките и средни предприятия и да се създадат условия за увеличение на стокообмена. Той изрази и надежда, че тези средства "ще укрепят нашите отношения и ще окажат ефективна помощ на Украйна, ще бъдат икономически и политически изгодни за украинския народ".
Приетият документ предвижда по-специално да се въведат допълнителни квоти, по които украинските производители ще могат безмитно да внасят продукцията си на европейския пазар. Преди всичко това се отнася до селскостопанските производители: ЕС отпуска на Украйна годишна квота за безмитен внос на домати (3000 тона), на пшеница (65 000 тона), на царевица (625 000 тона) и на ечемик (325 000 тона).
Търговските преференция за Украйна се въвеждат по силата на споразумението за асоциирането й с ЕС. В документа се подчертава, че едно от главните изисквания към Киев остава борбата с корупцията и спазването на демократичните стандарти.


www.mediapool.bg

 
  • Консултации

  • Последни

  • Най-четени

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер