Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

понеделник
февруари 19
Home Седмицата Бизнес Край на продажбите на прахосмукачки с мощност над 900 вата

Край на продажбите на прахосмукачки с мощност над 900 вата

Е-мейл Печат ПДФ

От 1 септември влизат в сила нови правила за продажбата на прахосмукачки в Евросъюза, според които след изчерпване на наличните в търговската мрежа уреди с мощност над 900 вата такива вече няма да се предлагат, съобщава ББС в петък.
Идеята е да се спре продажбите на прахосмукачки, които издават повече шум и излъчват повече топлина, отколкото е всмукателната им способност. Такива са уредите за почистване, които използват над 900 вата и шумът им е повече от 80 децибела.
Противници на решението уверяват, че няма как един дом да бъде изчистен добре, ако хората трябва да си купуват уреди с по-ниска мощност.
Според енергийни експерти обаче най-добрите машини с ниска мощност чистят точно толкова качествено, колкото тези с висока мощност. Те твърдят още, че някои производители нарочно увеличават количеството електричество, което уредите им използват, защото потребителите свързват високата мощност с по-добра ефективност.
От Европейската агенция за околна среда твърдят, че това е погрешно схващане и представят данни, че използването на прахосмукачки с по-ниска мощност ще доведе до спестяването на 20 теракиловатчаса електричество на година до 2020 г. Това е равносилно на годишно използваното електричество от домакинствата на Белгия. ЕС допълва, че стъпката ще доведе до намаляване на емисиите на въглероден диоксид с 6 милиона тона, което се равнява на годишните емисии на осем средно големи електроцентрали.


www.mediapool.bg

 
  • Консултации

  • Последни

  • Най-четени

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер