Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

вторник
февруари 20
Home Седмицата Бизнес Световният промишлен гигант "Тисен Круп" планира разширяване на бизнеса си в България

Световният промишлен гигант "Тисен Круп" планира разширяване на бизнеса си в България

Е-мейл Печат ПДФ

Световният гигант в производството на стомана, компоненти за автомобилната индустрия, асансьори и други "Тисен Круп" (ТhyssenКrupp) планира разширение на логистичните си  центрове в България, стана ясно на среща в централата на компанията в град Есен между заместник-министър Александър Манолев и Мартин Щилглер, изпълнителен директор за Източна Европа в направление "Материали" на концерна, съобщиха от икономическото министерство в петък.
Компанията в момента е в процес на проучване на различни локации в България за изграждане на нов лагистичен центъ, а Манолев е представил възможностите за това на съществуващите индустриални зони у нас и проектите за зъздаване на нови такива зони.
"Тисен Круп" стъпва на българския пазар на метали през 2005 г., като се обединява с "Юпитер-Стомана". Концернът притежава складово-производствени бази в София, Пловдив, Русе и Бургас и заема водеща позиция на пазара на метали в страната ни.
Зам.-министърът е посочил пред концерна преимуществата, които предлага държавните индустриални зони за подобни складове и е акцентирал върху стимулите, които би получила компанията, ако избере за своя база място в регион с високо ниво на безработица. Той е поканил представители на "Тисен Круп" да посетят през октомври страната и на място да разгледат различни варианти за ситуиране на новата си база.
"Сигурен съм, че България е правилното място за инвестицията, която планирате и се надявам успешното ѝ реализиране да доведе до навлизането на производства на концерна и в други сектори", подчерта Александър Манолев.
В рамките на посещението си в Германия, заместник-министърът е провел среща и с ръководителите на направлението за производство на компоненти за автомобилната индустрия на "Тисен Круп". Във Франкфурт той разговарял с Карстен Кроос, главен изпълнителен директор за направление "Компоненти и технологии" и Фалк Нюсле, ръководител "Пазар и развитие".
"Aвтомобилната промишленост е един от най-бързо развиващите се сектори на българската икономика и през изминалата година се превърна в основен двигател за растеж", посочв Александър Манолев, цитиран от пресцентъра на ведомството. По думите му в сектора в България работят близо 13 хил. души, като съществува сериозен потенциал за разширяване на мощностите и разкриване на нови работни места.
Той допълва, че през последните години успешни проекти в сектора са реализирали инвеститори от Германия, Франция, Япония, Турция, Великобритания, Швеция, Швейцария, САЩ и др.
Безспорно откриването на толкова много предприятия в сектора позиционира много добре България на световната карта, подчертал Карстен Кроос. Той допълни, че подобни дестинации, които могат да предложат множество подизпълнители в сектора, се разглеждат с предимство при планиране на нови инвестиции. Интерес представляват и резултатите, които постига икономиката на страната в областта на информационните технологии и аутсорсинга, стана ясно по време на срещата.
"Tисен Круп" е германска промишлена компания, работеща най-вече в областта на стоманодобива, но също и в автомобилния и корабостроителния сектор, както и в производството на промишлено оборудване, асансьори и др. Концернът има над 156 хил. работници в повече от 200 държави по целия свят. Годишните продажби на компанията надхвърлят 39 млрд. евро.


www.mediapool.bg

 
  • Консултации

  • Последни

  • Най-четени

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер