Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

понеделник
февруари 19
Home Седмицата Чикагски Хроники Не е важен броят на годините, а следите от тях

Не е важен броят на годините, а следите от тях

Е-мейл Печат ПДФ

dobriВ живота ни има специални мигове - уникални, значими, вълнуващи, запомнящи се. Мигове, които всеки човек заслужава - заради това, което е дал на другите, заради следата, оставил след себе си. Ежедневието е трудно, еднообразно и обичайно сиво, ако не се опитаме да го променим - с нещо малко, с нещо различно, с частица от себе си, втъкана в думи, в багри, в стъпки... В нещо, което ни кара да се чувстваме същности.

Много специален и истински вълнуващ ще остане 29 април 2017 година за Добри Карабонев, известен сред българите в Чикаго като активен общественик и творец, автор на четири издадени романа. В залата на комплекс "The Pavilion", в „най-българския" град на САЩ, близки, приятели и гости уважиха поканата на Добри Карабонев и присъстваха на двоен празник - честване на 70-годишния юбилей на автора и премиера на четвъртата му книга - „Вероника - Светицата от Чикаго". Сред гостите беше и Генералният консул на Република България в Чикаго Иван Анчев със семейството си.
Цветовата връзка бяло-зелено-червено присъстваше наред с усмивките, настроението и духа в залата - върху впечатляващата торта с отредено място и за родния трибагреник, върху етикета на бутилка с вино, изработен специално за случая, върху балоните, литнали като цветни мечти към нови висоти. Събитието протече вълнуващо както за домакина и семейството му, така и за гостите. Авторът анонсира последната си книга, разказвайки любопитни моменти около нейното създаване. Като изненада бе подготвил подарък за гостите по случай своя юбилей - книга с автограф, чудесен спомен от събитието.dobri2
След емоционалния монолог на Добри Карабонев по случай юбилея, приет с аплодисменти, много усмивки и настроение, дойде ред на поздравленията и на изненадите - този път към него. Авторът получи заслужена оценка за направеното през годините за българската общност в Чикаго. От името на Съюза на българските писатели в САЩ и по света, за цялостно творчество и юбилейната 70-та годишнина, Симеон Гаспаров връчи на Добри Карабонев голямата награда "НИКЕ". Творчески съюз "Творци без граници" изпрати поздравителен адрес, връчен от Райна Недялкова-Качулкова, председател на съюза. Поздравителен адрес и от Генералното консулство на Република България в Чикаго поднесе Генералният консул Иван Анчев. Най-силната изненада за юбиляра и за всички гости, като достоен финал на емоциите и поздравленията, дойде от Държавната агенция за българите в чужбина. Г-н Анчев, в качеството си на представител на Българската държава в Чикаго, поднесе наградата, с която ДАБЧ удостоява Добри Карабонев - Паметен медал „Иван Вазов" - „за неговата всеотдайна родолюбива дейност като журналист и писател, посветена на съхраняването на националната ни историческа памет и изконни духовни ценности, за активното му творческо присъствие в живота на българската общност в САЩ и по света, както и по случай неговия 70-годишен юбилей".
Не е важен броят на годините, а следите от тях. Казват, че човек бил на толкова години, на колкото се чувства. В този смисъл Добри Карабонев е младеж в зряла възраст и има още много неща, които може да дари на другите - с чувството си за хумор, с артистичния си дух, с писателския си талант, с качествата си на общественик.
Бъди здрав, все така енергичен, усмихнат и вдъхновен, приятелю! Не преставай да твориш и да следваш мечтите си!

 

Калина Томова
за в. "България"

 
  • Консултации

  • Последни

  • Най-четени

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер