Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

понеделник
февруари 19
Home Седмицата Чикагски Хроники "Магура" откри сезона на пикниците

"Магура" откри сезона на пикниците

Е-мейл Печат ПДФ

maguraМакар и при не особено благоприятни условия, възпитаници, поддръжници и приятели на "Магура" откриха летния сезон със спортен пикник. Събитието се организира от центъра за втора поредна година и в него взеха участие около 50 деца от различна възраст. Организаторите се бяха подготвили отлично, с разнообразни спортни дейности и игри. Богатото разнообразие от дейности и уреди за игра на открито не оставиха нито едно дете да скучае. Спортната програма се откри с щафетни игри и завърши с надпревара с чували, където беше кулминацията и най-голямата забава. Много от родителите проявиха желание и също се включиха в състезанията. В паузите между игрите, част от клуба по таекуондо при "Магура" направи кратка демонстрация. Малчуганите имаха на разположение и стояща боксова круша, върху която показваха уменията си.
Във втората пауза, инструкторът по зумба и спортни танци към център "Магура" - Валерия, ангажира вниманието и ентусиазира голяма част от майките и татковците с ритми и танци. Кратката демонстрация стопли сърцата и телата на присъстващите. Ниските температури и липсата на слънце не бяха пречка за децата. Забавленията и игрите продължиха дълго след приключването на организираните мероприятия.
Спонсори на пикника бяха: Ресторант "Механата"; "All star party rentals" и детска градина "Стелина". Събитието беше посетено и от Генералния консул на Република България в Чикаго - Г-н Иван Анчев.
Припомняме ви, че тази събота (27 май) от 10:00 часа в Busse Woods Park, spot 7&8, ще започне записването на деца и родители за Юнашкия събор, организиран от Олимпийски клуб "Васил Левски" Чикаго по случай 75 години НСА. Всеки малчуган участник в игрите ще получи подарък тениска и грамота за участие.

 

Николай Василев
спортен кореспондент на в. "България"

 
  • Консултации

  • Последни

  • Най-четени

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер