Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

сряда
февруари 21
Home Седмицата Чикагски Хроники Център "Магура" - вече на новия адрес

Център "Магура" - вече на новия адрес

Е-мейл Печат ПДФ

magura"Магура" отвори вратите на новия си дом, за да го покаже първо на всички, подкрепили преместването в него - доброволци, доброжелатели, спонсори... Благодарим на гостите и приятелите ни за отделеното време в този така горещ ден, за хубавите пожелания и позитивни емоции, с които заредиха нашето ново пространство!
В оформянето на новия си дом, "Магура" отново заложи на съчетанието между комфортно, практично, модерно обзавеждане и традиционни български народни декоративни мотиви. Освен с двойно по-голяма зала, центърът вече разполага и с втора по-малка такава, плюс два офиса (с възможност за наемане), напълно оборудвана кухня, съблекалня, три санитарни помещения, малък двор. Така за първи път ще има възможност да се водят успоредно няколко дейности.
За нас, екипът на "Магура", бе огромно удоволствие да почувстваме радостния и позитивен прием от страна на гостите ни и на всичко направено до този момент! Особено щастливи сме, че с толкова голям интерес се прие най-новото ни събирателно място в центъра - библиотеката. Тя вече има първите си книги! От все сърце благодарим на Кина Бъговска, която и първа дари една прекрасна колекция от книги и списания! Най-сърдечни благодарности и към Здравка Чернева, Боянка Иванова, Мартин и Десислава Трендафилови, които прибавиха нови литературни богатства! Трогнати сме и от вниманието на г-н Иван Анчев - Генерален консул на Република България в Чикаго, който също допълни библиотеката с прекрасно издание!
С първите си книги библиотеката спечели и първите си читатели! Гледката на четящи деца беше повече от радостна.
Как библиотеката ще се развива и допълва, как ще функционира и достига до своите читатели, какво ще съдържа и как ще се включва в цялостната дейност на Магура? На тези и още много други въпроси отговаряше Бонка Георгиева - водеща "Компас", програма за изучаване на български език. Тепърва предстои официалното откриване на библиотеката. Очакваме го с огромно нетърпение!
"Магура" е напълно готова да започне занятията в новия си дом. Екипът е готов да посрещне всички нужди на нашите партньори, преподаватели и гости.
Продължават някои ремонтни дейности, с цел да се усвои 100- процентово наличното пространство, за да се превърне центърът в още по-привлекателно място и за малки, и за големи. Надяваме се с общи усилия, да осигурим необходимите средства за тях. Безкрайно благодарни сме на всички хора, фирми, организатори, дейци, приятели, които се включиха и ни помогнаха до този момент! Без вас нямаше да се справим! Вие ни давате сили, правите нашата дейност смислена и ни стимулирате да продължаваме с още по-голям хъс започнатото. Надяваме се да личи любовта и добронамереността, която влагаме в "Магура".
Очакваме ви в новия дом с нови идеи, класове и събития.
Българи и приятели на България и българското, винаги сте добре дошли в център "Магура"!

 

Екипът на център "Магура"
Снимки: Иван Хараланов

 
  • Консултации

  • Последни

  • Най-четени

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер