Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

понеделник
февруари 19
Home Седмицата Чикагски Хроники "Rise Up Academy" с огромен успех на Националния шампионат

"Rise Up Academy" с огромен успех на Националния шампионат

Е-мейл Печат ПДФ

riseup"Rise Up Academy" постигна невероятен успех на националния шампионат на САЩ. Създателят на академията - Наталия Ушинкина, беше така любезна да разкаже за успехите на своите състезатели.

- Здравей, Наталия! Разкажи ни повече за последното голямо състезание и за успеха на твоите възпитаници.
- 30 деца, възпитаници на Rise Up Academy, взеха участие в Националното Междущатско състезание, което се проведе от 20 до 24 юни в Медисън, Уисконсин. Децата се представиха блестящо, като надминаха очакванията както на своите треньори, така и на конкурентните клубове. Над 16 участника се класираха в челната тройка, като 6 от тях се пребориха за мечтаната титла - Национален Шампион на Америка. Това са: Ева Йовкова (8), Елизабет Великова (6), Йоанна Георгиева (12), Деналиа Робъртс (9), Амела Карадза (9) и Аделина Дамянова (10). Състезателите се състезаваха на 3 дисциплини - Пътека, Батут и Двоен мини батут.

- Каква беше конкуренцията и колко на брой гимнастици са направили опит да се класират за щатското първенство?
- В състезанието взеха участие 147 клуба от над 20 щата на Америка. Общо състезателите бяха над 5000. Класирането за Националното първенство се определи на Щатското състезание през април. Само класиралите се до 16 място биват допуснати да се състезават на Националното Първенство.

- Колко време ти отне да подготвиш отличилите се състезатели?
- Повечето от отличилите се състезатели тренират в Rise Up от момента на отварянето на Академията преди три години. Тренират между 4 и 5 дни в седмицата поне по 2 часа на ден.

- Каква е методиката на работа? Всички треньори ли взимат участие в подготовката на дадено дете или всеки си има възпитаник?
- Тренировките при нас са разделени на нива, като всяко ниво си има главен треньор, който отговаря за това ниво. В Академията работят общо 10 треньора, като всеки е тясно специализиран в това, което прави. След като дадено дете покрие дадено ниво, преминава на следващото със съответния треньор.

- Разкажи ни повече за треньорите, които работят в Rise Up Academy. Кой с каква квалификация е?
- Нашият екип от треньори има над 60 години съвкупен стаж и е много всеотдаен и ентусиазиран в работата си. Всички са специалисти в своята област и дават всичко от себе си за успеха, както на академията, така и на децата. Чувстваме се много щастливи и благодарни от възможността да работим рамо до рамо с всеки един от тях.

- Колко на брой деца тренират в клуба и как се развива той до този момент през годините?
- В момента в клуба тренират близо 400 деца, като 80 от тях са членове на поне един от нашите състезателни отбори - гимнастика, скокове на пътека и батут, и танци. Това е два пъти повече, отколкото през 2014 година, когато отворихме Rise Up Academy.

- Ако родител желае да запише детето си при вас, какви са стъпките, които трябва да направи?
- Записването става по три начина - по телефон, емейл или чрез нашия уебсайт - www.riseupacademy.us. Деца, навършили 3 години, могат да започнат в някой от нашите Preschool Classes. За тези, които са над 6, предлагаме най-различни програми и голямо разнообразие от класове, било танци, гимнастика, батут и т.н.

- На кого искаш да благодариш?

- Искам да благодаря на всички приятели на Rise UP за подкрепата и за това, че правят всичко възможно да вървим напред, да следваме мечтите си и да възпитаваме едни достойни, целеустремени и упорити деца.

 

Радостина Павлова
кореспондент на в. "България"

 
  • Консултации

  • Последни

  • Най-четени

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер