Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

сряда
февруари 21
Home Седмицата Чикагски Хроники Ноемврийският концерт на Илинойската филхармония отбелязва предстоящото Българско председателство на ЕС от януари до юни 2018 г.

Ноемврийският концерт на Илинойската филхармония отбелязва предстоящото Българско председателство на ЕС от януари до юни 2018 г.

Е-мейл Печат ПДФ

musicКонцертът на 18 ноември т.г. на Илинойската филхармония ще отбележи предстоящото Българско председателство на ЕС от януари до юни 2018 г. В програмата ще бъдат отбелязани двама бележити българи – композиторът Панчо Владигеров и диригентът Стилиян Киров.

„За нас е чест да отбележим заедно с Илинойската филхармония предстоящото през 2018 г. Българско председателство на ЕС. България винаги е била много горда със своята история, културни достижения и талантливи хора. Председателството на ЕС е добра възможност за България да покаже, че музиката е универсално средство, което обединява Европа. Ние сме щастливи да представим двама забележителни българи – маестро Панчо Владигеров и маестро Стилиян Киров", заяви Иван Анчев, генерален консул на България в Чикаго.
При все, че програмата на Илинойската филхармония е планирана преди встъпването на Стилиян Киров на поста музикален директор на филхармонията, той винаги се стреми да има директен принос към всеки концерт, посредством въвеждащата творба. Концертът през ноември Стилиян Киров започва с „Импровизация и токата" на Владигеров. Киров нарича това музикално произведение „Малък подарък, който донесох от моята Родина България, отразяващ в голяма степен духа на Романтизма".
„Чрез музиката можем да представим България по най-добър начин", продължава Анчев. „Елате на 18 ноември, за да отбележим разнообразието и богатството на европейското културно наследство".

 
  • Консултации

  • Последни

  • Най-четени

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер