Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

сряда
февруари 21
Home Седмицата Чикагски Хроники Среща на добра воля в Чикаго със света на списание One World

Среща на добра воля в Чикаго със света на списание One World

Е-мейл Печат ПДФ

oneworldВ снежната вечер на този понеделник се състоя много приятна среща в българския център "Магура". Домакините разтвориха приятелски врати пред своите гости, прелетяли специално океана за среща с българската общност. Трима актьори и директорът на списание "One World" Ахмед Талеб. Списанието се издава в България с тираж 5 000 и се разпространява в целия свят. Неговата мисия е да отразява културата по света и най-вече на хората извън тяхната родина.Това е "Culture Project" в Америка, с подкрепата на Българското Генерално консулство, сподели господин Талеб и допълни, че е изключително доволен, че неговата визита специално в Чикаго съвпадна с много интересни и значителни събития. Той присъства на изпита за двуезичност, провел се в българското училище "Джон Атанасов". Срещна се с много известни наши българи и стари емигранти, като господин Чападжиев. Двамата имаха какво да си кажат на тема полиграфия. Но най-впечатляващо и запомнящо,както го нарече самият господин Талеб, ще остане за него и останалите гости от България, концертът по случай петнайсетгодишнината на ансамбъл "Хоро". Самият той трудно намери думи да изрази видяното на сцената. "Фантастичен концерт"- успя да каже, замаян от цветовете на българските носии и темперамента на българите. "Дълго ще си спомняме за това гостуване на българите в Чикаго", споделиха Христина Димитрова, Павел Драганов и Валентин Видинов - актьорите от "МЕЛПОАРТ". Те представиха за българската общност и кратък свой спектакъл в салона на църквата "Нов живот". Една пиеса със силно комичен сюжет ,взета от живота и качена на сцената.
Срещата в център "Магура" бе нарочена с цел дарение от редакцията на списанието. Ахмед Талеб дари на центъра списания от последния брои на" One World", а също така и няколко книги от новата стихосбирка на Виолета Балабанова "Момичета с лицето на мадони". Книгата беше издадена на български, английски и френски. Книги от стихосбирката получиха и представителите за две български училища, Лили Паслиева и Ани Илиева. "Съюзът на българските писатели в САЩ и по света" подари на господин Талеб три поредици от своя Алманах. Поетесите Райна Недялкова и Лили Паслиева подариха свои стихосбирки.
За приятния завършек на тази среща на добра воля се погрижиха певиците от "Гласовете на малка България " и музикалното семейство на Теменуга Жекова. На чаша бяло вино и пресна пита, гости и домакини изразиха задоволство от проведената среща, впускайки се в приятелски разговор.

 

Добри Карабонев
кореспондент на в. "България"

 
  • Консултации

  • Последни

  • Най-четени

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер