Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

понеделник
февруари 19
Home Седмицата Чикагски Хроники Коледен концерт в училище „Света София"

Коледен концерт в училище „Света София"

Е-мейл Печат ПДФ

sofiaОтново дойде това време от годината, в което всички се потапяме в магията на коледните и новогодишни празници. Всеки си пожелава по нещо и живеем в очакване, че на Коледа се случват чудеса и всяко наше желание може да се превърне в реалност. Както всяка година, така и тази в училище „Света София" кипеше усилена подготовка за празничния спектакъл, който вече е традиция в нашето училище. Всички заедно, ученици и учители украсяваха елхата и се подготвяха за вечерта.
Настъпи дългоочаквания момент и залата започна да се изпълва с развълнувани деца, родители и гости, които бързаха да заемат своите места в очакване на предстоящия спектакъл.
По цялата Земя с камбанен звън
с песни радостни, с надежди скрити,
край лумнали огнища или вън...
Празнуват хората! Празнуваме и ние !
С тези думи водещите откриха новогодишното тържество, посветено на едни от най-обичаните и светли празници по цял свят – Коледа и Нова година. Първи на сцената затанцуваха като малки снежинки децата от детската градина. Учениците от осми клас пресъздадоха коледната традиция, коледуването и ни запознаха с празничната трапеза. Стопанинът прикади с тамян, всички казаха молитвата „Отче наш" и се наредиха около трапезата. Разчупиха обредния хляб и пожелаха голям берекет през новата година. След това посрещнаха коледарите, които пееха и наричаха за здраве на всички в тази къща. Празненството продължи с песни и танци на децата от подготвителната група, първи, втори и трети клас. Четвъртокласниците пък ни представиха обичая Сурваки. С традиционно украсените си сурвакници, те рецитираха и пожелаваха „...Сурва, весела година, до година, до амина!" Тържеството ни продължи с „Приказен танц" представен от пети и шести клас и с танц на „Джентълмените" в изпълнение на седми клас. След това залата се олюля от народните танци, изпълнени от малките и големите танцьори към нашето училище. Неотдъхнали от многото емоции – ето го и нашият дългоочакван гост дойде. Появата на дядо Коледа накара залата да избухне в силни викове и ръкопляскания. Той трябваше веднага да се захване с работа, защото нетърпението растеше, а купчината с подаръци беше огромна. Всеки получил подарък имаше и снимка с дядо Коледа. Всички бяха доволни и щастливи. Празникът продължи с много танци и игри, както за малките, така и за големите. По усмихнатите лица и грейналите очи личеше задоволството на всички .
Училищното ръководство и целият учителски колектив, поздравява своите ученици и техните родители с настъпващите Коледни и Новогодишни празници и им пожелава:
Една Коледа – за много желания!
Една нова година – за много мечти!
Една цяла година – за много успехи!
Весели празници!

 

Йорданка Петрова
за в. „България"

 
  • Консултации

  • Последни

  • Най-четени

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер