Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

събота
януари 20
Home Седмицата Чикагски Хроники Коледен концерт във филиал „Чуднотека" при Малко българско училище

Коледен концерт във филиал „Чуднотека" при Малко българско училище

Е-мейл Печат ПДФ

chudnotekaСлед тържествения коледен концерт на Малко българско училище в Copernicus Center, дойде ред и на коледната програма във филиал „Чуднотека". В навечерието на Бъдни вечер празнично украсената зала към Лютеранската църква Christus Victor в предградието Elk Grove се огласи от българските гласчета на най-малките възпитаници на филиала.
Малчуганите от втора и трета група изпълниха Коледни песнички в акомпанимент на цигулка с музикален ръководител Мариана Димитрова. Изпълнението им зареди слънчеви усмивки по лицата на събралите се родители, роднини и гости.
Коледни песни прозвучаха и в изпълнение на хор „Веселите звънчета от Чикаго" при Малко българско училище с ръководители Зоя Минкова и Даниела Смит (пиано). Гласовете им предизвикаха бурните аплодисменти на публиката.
Участие взеха и учениците от театралната школа към Малко българско училище. Пиесата „Коледна бъркотия" беше поднесена със смях и малко закачки, за да ни напомни посланието на Коледната вечер, а именно - да бъдем добри.
Последваха изпълнения на танцовия детски състав към „Чуднотека" с ръководител Мария Маринова. Децата се впуснаха в ритмите на българските народни хора.
Принос за създаването на празничната програма има и целият учителски състав: Анна Илиева, Райна Ризова, Златислава Бойчева, Маргарита Кожухарова, Милка Георгиева, Даниела Пеева, Мариана Доганжиева.
Гостите на Коледно тържество бяха изпратени от сурвакарите, в ролята на които влязоха децата от трета група. По традиция те произнесоха най-българското Коледно пожелание:
Сурва сурва година
здрава здрава гърбина
златен клас на нивята
Сладък плод на децата
вечен мир на земята.
Живи здрави догодина
догодина до Амина.

 

Жени Цанев
за в. "България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер