Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

събота
януари 20
Home Седмицата Чикагски Хроники Коледно парти в училище „Нов живот"

Коледно парти в училище „Нов живот"

Е-мейл Печат ПДФ

newlifeВсички български училища в Чикаго изпратиха старата година с тържества. Много красота и радост имаше в тях. Навсякъде се усещаше голямо предновогодишно настроение. Децата бяха подготвили забавни игри, томболи, театрални сценки. Пяха песни, играха хора. Радваха се родители, радваха се и учители.Още една успешна година остана зад гърба на децата от българските училища. Всяка година те изпълват класните стаи, за да се докоснат до историята и езика на една красива страна, наречена България. Страната на техните родители.

Българското училище "Нов живот" направи своето тържество в последната събота преди Коледните празници на отиващата си 2017-та година. В старинната сграда на Епископалната църква в "Park Ridge", родители, гости и учители развълнувано изгледаха прекрасно подготвената театрална сценка. Красиви, стилни и много истински бяха костюмите на участниците. По всичко личешеq че с много старание, желание и любов бяха работили всички. Учениците с лекота и достоверна показност върнаха времето назад. Изиграха своите роли като истински герои. Пяха и разказваха, играха и показваха.
Хубаво, много красиво и вълнуващо тържество си направиха децата от училище "Нов живот". Развълнуван и впечатлен от представлението, българският Генерален консул Иван Анчев се качи на сцената, за да поздрави всички участници. Хриска Перфанова, директорката на училището, пожела на всички весело прекарване на коледните и новогодишни празници.
Тържеството завърши с късметите от томболата. След това всички опитаха от домашно приготвените баници и сладкиши. Родители, учители и гости си пожелаваха приятно посрещане на новата година. С приповдигнато настроение българските деца огласиха залата с гласовете си.

 

Добри Карабонев
кореспондент на в. „България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер