Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

четвъртък
ноември 23
Home Седмицата Спорт Основаха Олимпийски клуб в Чикаго

Основаха Олимпийски клуб в Чикаго

Е-мейл Печат ПДФ

olimpiadaПрез изминалата събота в българската православна църква "Св. Иван Рилски - Чудотворец" в Чикаго няколко родни ентусиасти създадоха олимпийски клуб.
Идеята за дейността на олимпийския клуб е да бъде подобна на клуба в Национална Спортна Академия в София. Всички основатели са възпитаници на Академията и повечето от тях са били част от олимпийския клуб към НСА. Създателите приеха устав, който се основава на основните олимпийски принципи и решиха патрон да бъде най-великият българин - Васил Левски.
За председател единодушно беше избран футболният треньор Олег Вачев, който през 1985 г. е един от създателите и първи председател на Олимпийския клуб към НСА.
"Благодаря за времето, което отделихте и за желанието да продължим заедно едно добро дело", беше кратък председателят Олег Вачев.
Основателите избраха двама заместник-председатели, баскетболният треньор Георги Георгиев и спортният журналист Николай Василев . В контролната комисия влязоха треньорът по тенис Петко Маврудиев, волейболният треньор Симеон Младенов и треньорът по таекуондо Станислав Станимиров.
"Идеята за създаването на олимпийския клуб сме я обсъждали много пъти, но може би сега съзря момента да я реализираме", коментира зам. председателят Георги Георгиев.
Дистанционно за членове бяха приети двама физиотерапевти - Теофил Николов, живеещ във Флорида и Ирина Иванова от столицата Вашингтон. Като стар вифаджия отец Димитър Димитров също стана член на клуба. Той благослови благородната идея и обеща да помага с каквото може.
Първата задача, която си поставиха олимпийците е да организират честване по случай 75-години от създаването на НСА "Васил Левски". Многоуважаваният и високо ерудиран професор Лозан Митев от катедрата по История на Физическата Култура е потвърдил визитата си за празника, който ще се проведе в края на месец май. Повече подробности за инициативите на Олимпийския клуб очаквайте в следващите броеве на вестник "България".

 

Радостина Павлова
кореспондент на в. "България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер