Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

събота
февруари 17
Home Седмицата Спорт Ръководството на "Миньор" се срещна с генералния консул

Ръководството на "Миньор" се срещна с генералния консул

Е-мейл Печат ПДФ

minyotkonsulЕкипът на консулството в Чикаго посрещна ръководството на местния футболен отбор "Миньор". Срещата беше част от подготовката за желаното побратимяване на Перник с някои от предградията на Чикаго, населени с българи. Създателят на "Миньор" Чикаго - Николай Василев, и треньорът на отбора - Емил Миланов, обсъдиха с целия екип на консулството, начело с Генералния консул - Иван Анчев, консулът Людмила Иванова - Тасева и търговското аташе Теодора Ботева, различни стратегии за евентуалното побратимяване на Перник. Те обсъдиха основна точка в преговорите за обвързването между двата града да бъде предоставянето на футболно игрище за "Миньор" Чикаго. Освен за официални мачове и тренировки, то ще бъде ползвано и за развитието на детско-юношеска школа.
Треньорът Емил Милнов представи на Генералния консул желаните предградия и съответните терени, които са най-удобни за българите в Чикаго. Обсъдиха се варианти с игрища, близки до българските училища, както и изолирани терени далече от живущите в съответните райони. Освен мачове и тренировки за всички български отбори, там ще могат да се провеждат български събори, пикници, концерти и други мероприятия.
Генералният консул Иван Анчев пое отговорност през ноември да направи срещи с кметовете на посочените предградия Елк Гроув и Шилер Парк. На тях, освен представители на "Миньор", ще бъдат поканени и общественици от Олимпийския клуб "Васил Левски", "Българо-Американската асоциация за културно-наследство", център "Магура", директори на съответните училища по места, представители от другите български футболни отбори и др.

 

Радостина Павлова
кореспондент на в. "България"

 
  • Консултации

  • Последни

  • Най-четени

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер