Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

сряда
февруари 21
Home Седмицата САЩ Генералният консул на България в Чикаго посети Синсинати

Генералният консул на България в Чикаго посети Синсинати

Е-мейл Печат ПДФ

konsulВ периода 21-23 октомври 2017 г. генералният консул на България в Чикаго беше на посещение в Синсинати (Охайо).
Посещението имаше за цел провеждане на срещи с българската общност в града, посещение на българското неделно училище „Родолюбие" и среща с представители на местната власт. Акцент на посещението беше поетична вечер в Университета на Синсинати, организирана от Българската асоциация в Синсинати, по време на която беше представен превод на стихосбирката „Поетът от стъкло" на известния колумбийски поет Армандо Ромеро. Преводът е направен от Ирен Иванчева, преподавател в Университета на Синсинати и Кирил Мерджански.
По време на срещата с българската общност беше представена дейността на ГК Чикаго през последната година, както и бяха обсъдени възможни съвместни проекти (между ГК и общността) през 2018 г. Беше решено на 4 март 2018 г. да се проведе вече превърналият се в традиционен „Фестивал на мартеницата".
От името на клуб Ротаракт – София генералният консул дари книги и учебни помагала по българска история на училище „Родолюбие" (Синсинати) и „Св. св. Кирил и Методий" (Кълъмбъс), както и портрети на бележити българи, получени от Държавната агенция за българите в чужбина при МС (ДАБЧ – МС).
На 23 октомври 2017 г. генералният консул Иван Анчев се срещна със зам. кмета на Синсинати Дейвид Ман. По време на срещата г-н Анчев представи българската общност в града, както и изрази желание за по-задълбоченото й включване в различни форми на многостранен диалог с местната власт. Беше договорено в началото на 2018 г. да бъде открита българска секция в Централната библиотека на Синсинати.
Припомняме ви, че откриването на български секции в американски обществени библиотеки е сред приоритетите на Генералното консулство в Чикаго, което има район на отговорност Средния Запад на САЩ.

Генералното консулство в Чикаго изказва специална благодарност на г-жа Димитринка Испиридонова – Партридж и всички останали сънародници в Синсинати за блестящата организация на всички събития в рамките на посещението!

 

Генерално консулство на България в Чикаго

 
  • Консултации

  • Последни

  • Най-четени

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер