Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

събота
януари 20
Home Седмицата САЩ От Чикаго до Тампа

От Чикаго до Тампа

Е-мейл Печат ПДФ

teodoraЗа тези от вас, които мислят да се местят и най-вече които живеят в Чикаго и северните райони е предназначена тази статия. Аз си спомням времето, когато реших, че студът в този огромен град ми е омръзнал и искам да се преместя. Винаги въпросът беше къде? Реших в Key West. Начинът на живот, климатът, природата, всичко е далеч по-различно от това, което беше в Чикаго, и след година там видях и другата страна на нещата. Малко туристическо градче, хубаво е да се посети, но за живеене не ми допадна, възможностите за реализация са сведени до много малко професии, основно в обслужването. Все пак топлината на тропика вече ме беше спечелила за Florida... Miami, Orlando, Tampa, Fort Lauderdale ... къде? И реших – Tampa.
Сега, когато пиша тези редове знам, че намерих перфектното място, нещо като от детските ми мечти се появява в мислите ми, като се разхождам по брега, по мостовете над Tampa Bay, по многобройните острови и плажове. Аз пътувам доста, в реалторския бизнес това е повече от задължително. Знам добре града по райони, мога да отговоря на почти всички ваши въпроси. Не само как да купите или наемете къща, мога да ви бъда полезна в целия процес на преместването, а също и ако само искате да инвестирате в имот тук.
В началото на 2015, когато започнах в real estate бизнеса в Tampa, кризата все още се усещаше и хората бяха притеснени да купуват или продават. Сега в края на 2017 виждам, че нещата са се променили. Строят се нови домове, бизнес сгради, пътищата се разширяват и това не само го чета по интернет, но и го виждам... "Око да види ръка да пипне". Вие може да посетите Zillow и Google, има и други уеб сайтове.
Главната магистрала между Тampa – центъра на Tampa и Saint Petersburg беше ремонтирана. В крайбрежните градове като Clearwater, Dunedin, Palm Harbor мостовете са в отлично състояние и достъпът до тях е много лесен. Не мога да кажа, че няма трафик, но ако проверите на Google map ще видите, че червено на трафик картата е много по-малко от това в повечето големи градове, а Тampa Bay е наистина мегаполис.
Град, населен с много млади хора, добре облечени и усмихнати. Разбира се, и много пенсионери решават да се установят тук. Има много бизнес и възможности за хубава работа, също и места за разходка или да карате колело, каяк, има йога и фитнес центрове. Паркингът е много улеснен и евтин, дори и в по-заетите райони.
Един от основните проблеми, които ме притесняваха, когато се преместих, бяха характерните за Флорида и други южни райони – урагани, но няма земетресения, продължителни дъждове, както по другите щати. Тази година лично преживях "Ирма", въпреки че бях готова да хвана пътя, останах и не беше толкова страшно. Хората бяха добре информирани и всички служби действаха бързо и никак не изглеждаха изненадани. Последствията в засегнатите райони от вятъра и вихрушките бяха много бързо оправени само за няколко часа, а в по-отдалечените райони за няколко дни. Убедих се колко е важно къщата да не е в нисък терен и особено в някоя долчинка, където е по евтино... разбира се, застраховката ще плати, но неприятностите са за живеещите там. Проверка за floating zone, както термити и други типични за тропика.
Интересно беше, когато след урагана попаднах на статия, написана в "The Washington Post"- "Tampa Bay's escape from Irma was more than luck some say" на мен ми звучаха мистично индианските заклинания против ураганите. Може да я намерите през Google.
Ако имате въпроси, винаги може да ме потърсите. Консултацията е безплатна.

 

Тея Георгиева, Реалтор
email: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
Cell: 727 331 1244

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер